بسیاری از تولیدکنندگان، طراحان و سایر متخصصان قالب‌گیری خلاء را انتخاب می‌کنند زیرا این روش ترکیبی از انعطاف‌پذیری طراحی را با هزینه نسبتاً کمی در مقایسه با سایر روش‌های تولید ارائه می‌دهد. مزایای قالب‌گیری خلاء عبارتند از:

صرفه اقتصادی به ویژه برای سری‌های تولید کوچک (۲۵۰-۳۰۰ واحد در سال)، قالب‌گیری خلاء معمولاً مقرون به صرفه‌تر از سایر روش‌های تولید مانند قالب‌گیری تزریقی پلاستیک است. مقرون به صرفه بودن قالب‌گیری خلاء عمدتاً به دلیل هزینه کمتر ابزارسازی و نمونه‌سازی است. بسته به سطح مقطع قطعات تولید شده و ابعاد قاب گیره، ابزارسازی برای قالب‌گیری تزریقی می‌تواند دو تا سه برابر بیشتر از هزینه ابزارسازی برای قالب‌گیری ترموپلاستیک یا قالب‌گیری خلاء هزینه داشته باشد.

زمان چرخش سریع قالب‌گیری خلاء نسبت به سایر روش‌های تولید سنتی زمان چرخش سریع‌تری دارد زیرا ابزارسازی سریع‌تر انجام می‌شود. زمان تولید ابزار قالب‌گیری خلاء معمولاً نصف زمان مورد نیاز برای تولید ابزار قالب‌گیری تزریقی است. زمانی که از چاپگرهای سه بعدی برای ساخت قالب‌ها استفاده می‌شود، زمان چرخش می‌تواند حتی سریع‌تر باشد. با افزایش بهره‌وری فرآیند تولید، قالب‌گیری خلاء به کسب‌وکارها امکان می‌دهد تا طرح‌های جدید را سریع‌تر به دست مصرف‌کنندگان برسانند.

انعطاف‌پذیری قالب‌گیری خلاء به طراحان و تولیدکنندگان انعطاف‌پذیری می‌دهد تا طرح‌های جدید را آزمایش کنند و نمونه‌های اولیه را بدون سر و صدا یا تأخیرهای زیاد بسازند. قالب‌ها می‌توانند از چوب، آلومینیوم، فوم ساختاری یا پلاستیک‌های چاپ شده سه بعدی ساخته شوند، بنابراین می‌توان آن‌ها را راحت‌تر نسبت به سایر فرآیندهای تولید تغییر داد و یا اصلاح کرد. دیوید تیل در اواخر دهه ۱۹۷۰ و اوایل دهه ۱۹۸۰ از قالب‌گیری خلاء برای آزمایش نمونه‌های اولیه قطعات اسنوموبیل جان دییر استفاده کرد، زیرا این کار ابزارسازی را ارزان کرد. در کتاب جان دییر اسنوموبیل‌ها: توسعه، تولید، رقابت و تکامل، ۱۹۷۱-۱۹۸۳، نویسندگان توضیح می‌دهند که “یک موقعیت برد-برد با قطعات ارزان‌تر و سرمایه‌گذاری کمتر در ابزارسازی تولید ایجاد شد”. قالب‌گیری خلاء همچنین به طراحان امکان می‌دهد تا گزینه‌های رنگی و سفارشی‌سازی بیشتری به مشتریان ارائه دهند. این به بسیاری از مشاغل آزادی می‌دهد تا طرح‌های منحصر به فرد ارائه دهند و محصولات سفارشی مانند نگهدارنده‌های دندان را با قیمت مناسب برای مشتریان تولید کنند.

تولید مواد استریل و درجه غذایی تولیدکنندگان اغلب از قالب‌گیری خلاء برای تولید ظروف درجه غذایی و قطعات برای صنعت پزشکی استفاده می‌کنند زیرا با پلاستیک‌هایی سازگار است که می‌توان آن‌ها را استریل کرد یا عاری از آلودگی نگه داشت. به عنوان مثال، پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE) اغلب برای قالب‌گیری خلاء ظروف نگهداری مواد غذایی استفاده می‌شود. مقاومت HDPE در برابر ترکیبات اسیدی آن را به یک ماده مناسب برای قالب‌گیری خلاء ظروف محصولات تمیز کننده نیز تبدیل می‌کند. از پلاستیک‌های پزشکی در قالب‌گیری خلاء برای ایجاد قطعاتی که می‌توانند فرآیندهای استریلیزاسیون را تحمل کنند و الزامات سختگیرانه پزشکی و یا دارویی را برآورده کنند، استفاده می‌شود.

محدودیت‌های قالب‌گیری خلاء در حالی که قالب‌گیری خلاء مزایای زیادی دارد، دارای برخی محدودیت‌ها نیز هست. قالب‌گیری خلاء فقط برای قطعات با دیوارهای نسبتاً نازک و هندسه ساده مناسب است. قطعات نهایی ممکن است ضخامت دیواره یکنواختی نداشته باشند و قطعات مقعر با کشش عمیق، تولید آنها با قالب‌گیری خلاء دشوار است. علاوه بر این، در حالی که قالب‌گیری خلاء اغلب مقرون به صرفه‌ترین انتخاب برای مقادیر تولید کوچک تا متوسط است، سایر فرآیندهای تولید پلاستیک می‌توانند برای سری‌های تولید بسیار بزرگ مقرون به صرفه‌تر باشند.

کاربردهای قالب‌گیری خلاء در جامعه مدرن، عبور از یک روز کامل بدون تماس با حداقل یک قطعه ساخته شده از طریق قالب‌گیری خلاء چالش برانگیز خواهد بود. این فرآیند تولید برای تولید طیف گسترده‌ای از قطعات در بخش‌های مختلف صنعت، از جمله خودرو و حمل و نقل استفاده می‌شود. تولیدکنندگان از قالب‌گیری خلاء برای ایجاد تعدادی قطعه و قطعات در خودروها، اتوبوس‌ها، قایق‌ها و هواپیماها استفاده می‌کنند. در خودروها، همه چیز از سپرها تا کفپوش‌ها و حتی تخت‌های کامیون‌ها با استفاده از قالب‌گیری خلاء ساخته می‌شوند.

https://youtu.be/MltABfztMdM

نظرات بسته شده اند